← До всіх статей
May 20, 2024

Наші лектори: Дарина Маковецька

Викладачка групи Starter

Знайомимо із викладачкою Green Forest,проводить заняття для нашої групи Starter — Дариною Маковецькою.

Дарина навчалась у лінгвістичному університеті на факультеті перекладу. Майже рік прожила в Туреччині, де навчала англійської діток та проводила спікінг-клаби для дорослих. Зарікалась, що ніколи не стане викладачкою, але інтерес до справи взяв верх, і останні 5 років Дарина викладає англійську дорослим. У вільний час вона любить читати, вивчати іспанську, подорожувати й робити щось власноруч.Запитали у Дарини, як іще наші стартери можуть поліпшувати свою англійську поза заняттями.

Ось які вона дала поради 👇🏻

🔹Спробуйте передивитися улюблені фільми та серіали англійською з українськими субтитрами. Якщо складно, починайте з мультфільмів на кшталт Peppa Pig чи серіалу Extra. Крім цього, на YouTube можна знайти різні анімовані казки, які чітко й повільно начитуються.

🔹Читайте адаптовану літературу, щось дуже простеньке: дитячі оповідання, казки, комікси, де буде мало тексту й багато ілюстрацій, які допоможуть зрозуміти сюжет. Одночасно виписуйте незнайомі слова й повертайтесь до них, поки не запамʼятаєте.

🔹 На початку важливо, щоб ваше вухо звикло до мови. Є спеціальні подкасти для початківців, які мають просту лексику та повільний темп. Обирайте теми, які вас цікавлять, і слухайте їх регулярно.

🔹Спробуйте додатки для вивчення слів, такі як Quizlet, Memrise або Anki. Вони пропонують різні інтерактивні вправи й тести для вивчення нової лексики. Можете вести власний словничок або клеїти підписані папірці до предметів, якими ви користуєтесь щодня.

🔹Намагайтеся спілкуватись англійською якомога більше, не бійтесь помилятись. Просіть рідних та друзів розіграти з вами діалоги на різні теми. Важливо занурюватись у мову ще на ранніх етапах, щоб потім не мати жодних психологічних бар’єрів.

Сподіваємось, що ці поради допоможуть вам урізноманітнити вивчення мови та змотивують на нові звершення.

Памʼятайте, every cloud has a silver lining 🙌🏻

Фотографії

No items found.