← До всіх статей
June 13, 2024

Історії Близьких: Віка Смерека

У цій рубриці ми знайомимо вас із нашими Близькими та розповідаємо їх історії.

Це Віка — дружина воїна, копірайтерка, авторка книжки «Ой, копірайтинг!» та випускниця курсу «Комунікації». Прийшла до нас, бо дуже любить вчитися і не припиняє ні на мить.

«Є люди, які вчаться все життя, і це про мене. Буде у вас курс із фотографії чи ліпки — я й туди піду. Знаю, що тут ніхто ніколи не скаже, що я якась не така чи чогось не зможу. Це той випадок, коли назва відповідає змісту. Тут не зіштовхнешся з нерозумінням. Близькі — це коли можеш не витрачати емоційний ресурс, щоб пояснити щось іншій людині. Такого не буде, всі в одному контексті».

Розкажи трохи про себе

Я копірайтерка —  це перше, про що я кажу. Веду блог про копірайтинг, а віднедавна ще й навчаю цього. Майже 5 років працювала на фрилансі, а зараз пишу тексти в команді Євгена Клопотенка.

Свого чоловіка я зустріла, коли працювала в пресслужбі «Азову», на цивільній посаді в Києві. Це був 2015 рік, а зустрічатись ми почали у 2020 році, коли він пішов з «Азову» в цивільне життя. Одружилися вже під час повномасштабного вторгнення, нещодавно була наша друга річниця.


Що допомагає триматись?

Робота. Вона дає відчуття нормальності в цьому житті. Я дуже зійшлась за цінностями з командою на проєкті Клопотенка. Ми багато жартуємо, підтримуємо одне одного. Євген дуже сильна та позитивна людина. Це все якось морально мене тримає та відволікає.

Звідки ти дізналась про Близьких?

Від подруги, теж дружини військового. Йти чи не йти — у мене сумнівів не було. Я тоді весь час працювала вдома, чоловік далеко, спілкування бракувало. Шукала якісь додаткові причини виходити з дому, крім спортзалу. Бо почало здаватися, що я вже живу в інтернеті. Спорт мене рятував, але це не про спілкування.


Що сподобалось найбільше?

Мені дуже сподобалась лекція з мобільної фотографії і сама лекторка. Особливо практичні, які ми виконували — це моя улюблена лекція з усіх. Ще сподобалась Юля Кудіна із лекцією про пошук роботи. Було цікаво її послухати та дізнатися щось нове, хоч мені це зараз не актуально. Я розуміла, що все, про що Юля розповідає, справді працює, моїм досвідом перевірено. Хоч ці рекомендації могли звучати доволі просто, купа людей їх не дотримується. А мені б дуже хотілось, щоб люди навчились робити це нормально.

Чого б іще хотілось навчитися?

Я обожнюю ліпити з глини — це для мене суперрелакс. Кілька разів уже ходила на такі майстер-класи, навіть вазу зліпила, щоб чоловік мав куди квіти ставити, коли приїжджає. Улюблена чашка теж звідти. Тому я за все творче. Це мій вид відпочинку, і мені б хотілось це робити частіше.

Фотографії

No items found.