← До всіх статей
May 27, 2024

Summary з лекції «Як і де шукати роботу»

Ділимося з вами корисними цитатами з лекції «Як і де шукати роботу» від Юлі Кудіної.

Я хочу, щоб люди думали про пошук роботи не тоді, коли її немає, а до цього. Часи змінилися, пошук того самого оферу може займати багато часу. «До року» зараз вважається нормальним терміном для пошуку роботи.

Будьте готові до мовчання, рекрутери можуть фізично не встигати всім відповісти. І памʼятайте, що пошук роботи — це теж робота. Не опускайте руки, сприймайте це як марафон, а не спринт.

Створення резюме — це творча робота. Ви маєте написати його так, щоб рекрутеру захотілось дочитати до кінця.

Мотиваційний лист дає змогу привідчинити двері до вашої особистості. Обовʼязково пишіть його. Він має давати чіткі відповіді: «Чому вам цікаво працювати у компанії?» та «Чому компанія має обрати саме вас?»

Резюме, які залітають у компанію напряму, опрацьовують краще. Спробуйте знайти людину звідти, розказати трохи про себе, і, можливо, їй захочеться вас порекомендувати. Це нормальна практика. Ваше завдання — стукати у всі можливі двері під час пошуку роботи.

Якщо вам здається, що у вашого потенційного роботодавця є якісь червоні прапорці, то вам не здається. Вони точно будуть проявлятися далі.

Навіть після класної співбесіди продовжуйте пошук. Успішне інтервʼю, на жаль, не гарантія вашого працевлаштування. Не витрачайте дорогоцінний час на тривале очікування.

Якщо вам не відповідають два тижні після співбесіди — нагадайте про себе. Але не робіть цього одразу, витримайте хоча б тиждень.

Рекомендую після кожної співбесіди збирати фідбек. Просіть відгуки й будьте відкритими до того, що ви робите щось не так.

Не кожна робота має бути роботою вашої мрії. Інколи це може бути просто нормальною роботою.

Фотографії

No items found.